En skiva ur arkivet (del 5)

Dags att ännu en gång rota lite i skivsamlingen och presentera ett personligt guldkorn. Denna gång har jag äran att presentera:

Iced EarthNight of the Stormrider! Min personliga favorit från denna grupp jänkare som idag tyvärr bara är en spillra av sitt forna jag. Själv upptäckte jag gruppen med Something wicked this way comes som kom 1998, och eftersom man diggade det man hörde så var man ju tvungen att söka sig bakåt i deras diskografi. Och i och med att jag köpte samlingen Days of Purgatory (nyinspelningar av gamla låtar) så upptäckte jag en del av låtarna från Night of the Stormrider, och kärlek uppstod. Fast det skulle faktiskt dröja ytterligare några år innan jag fick tummen ur och köpte hela albumet och fick först då ta del av låtarna framförda med originalsångaren John Greely. Och faktum är att jag föredrar Greelys sånginsatser framför fansens favorit Matt Barlow. Greely låter lite elakare och gör verkligen låtar som Pure Evil rättvisa.

Detta är en skiva full med ypperligt framförd Heavy Metal – US Style och rekommenderas till alla. Nämnas bör väl också att Totenfresser och jag har utvecklat en dans till låten Stormrider. Ett mästerstycke kan jag lova.

Betyg: 9/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s