Epic-Lager-Rancor-Battle!

Efter att ha testat i stort sett bara olika sorters Ale så tänkte jag att det kunde vara kul att låta några hederliga Lager-öl slåss sinsemellan. Till min hjälp tog jag min tama Rancor (det är inte bara Jabba The Hut som har en) som gärna hjälper till att testa en bira eller två. Genom en särskilt nogrann selekteringsprocess så hade vi kommit fram till följande kombatanter: Wisby Pils från Gotlands Bryggeri, Nils Oscar God Lager och Brooklyn Lager. Två svenskar och en jänkare alltså.

Först ut var Wisby Pils som både såg ut och luktade som vilken dussinlager som helst. Det skulle visa sig att även smaken inte hade särskilt mycket unikt att komma med. En vanlig jäkla Lager tyckte vi båda och gick raskt vidare till nästa öl som var Nils Oscar God Lager. Här bjöds vi på lite mer djup i färg och en smak som nästan kan beskrivas som smörig. Helt klart en intressant smakande öl men som faktiskt var mild i överkant, lite mer ”egde” hade inte suttit fel. Sist ut var Brooklyn Lager som visade upp en ännu djupare och trevligare färg. Doft och smak dominerades av en härlig fruktighet med mycket humle. Faktiskt så är denna Lager nästan som en Ale i karaktären och det var säkert därför vi gillade den bäst. En grymt bra öl helt enkelt.

För att sammanfatta så får Wisby Pils nätt och jämt betyget God men är ingenting att rekommendera. God Lager var precis som namnet låter påskina, God. Och till sist då Brooklyn Lager som välförtjänt vann detta slag och får så klart betyget Jättegod. Efter detta så var Rancor ganska så rejält på lyran och blev lite våldsam så jag skickade ner honom i hans grotta igen. Vi ses Buddy!

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 svar till “Epic-Lager-Rancor-Battle!

  1. Det var tur att Rancorn och du hade samma ölsmak annars hade du ju blivit tvungen att klämma fast honom under en stor port. Nu blev ju jag faktiskt lite sugen på en Broolkyn Lager… Trevligt!

    • Ja det hade kunnat bli jobbig stämning annars med portklämmande och liknande. Tycker definitivt att du ska köpa dig ett par Brooklyn Lager nästa gång du har vägarna förbi ett Systembolag. Brukar faktiskt alltid finnas i lager i Lerum.

  2. Ping: Epic-Julöl-Wampa-Battle | Flyg, Audio & Vision ...SLICE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s