Sherlock, en bra tv-serie

Såg igår kväll klart på den andra säsongen av tv-serien Sherlock. Tyvärr så var jag lite besviken då den andra säsongen inte riktigt når upp till samma höga nivå som den underbara första säsongen. Dessutom så lider den andra säsongen av samma konstiga fenomen som den första gjorde. Dvs att mittenavsnittet (det är 3 avsnitt per säsong) är markant svagare än de inledande och avslutande avsnitten. Men det finns också mycket bra med denna moderna variant på Sherlock Holmes. Framförallt skådespeleriet från Benedict Cumberbatch och Martin Freeman, vilket jag tycker är helt klanderfritt. Samspelet mellan Holmes och Watson fungerar utmärkt och bidrar starkt till den mysiga stämning som råder i serien. Och så gillar jag att serien utspelar sig i modern tid. Visst, manusförfattarna tar sig lite tekniska friheter då och då men jag stör mig aldrig på att Holmes och Watson löser sina fall med hjälp av mobiltelefon och dator. Allt känns bra integrerat och inte så påklistrat som det ofta kan bli i tv-serier när man ska lösa kriminalfall med hjälp av ”hi-tech”.

Rent tekniskt så är den engelska Blu-Ray utgåvan jag har mycket bra med finfin bildkvalité och ett ljud som alltid är kristallklart och skapar en trovärdig ljudbild som Sherlock rör sig i. Jag skulle tro att den svenska utgåvan som släpptes ganska nyss är minst lika bra. Så gör dig själv och din omgivning en tjänst och kolla upp den här serien om du inte redan har gjort det. Samlat betyg för hela serien hittills landar på 8 av 10 och jag ser verkligen fram emot den tredje säsongen.

3 svar till “Sherlock, en bra tv-serie

  1. Jag tycker att detta är en helt fantastisk serie! Men jag kan nog hålla med om att säsong två inte är lika stark. Men enligt min analys kan det också bero på att allting blir liksom gjort i säsong ett, så tvåan blir inte lika nyskapande. För läser man originalboken tycker jag att de flesta kapitel håller måttet ändå.

    Så, jag tror (hoppas) att det har med mättma att göra.

    • Det hoppas jag med. Och förhoppningsvis så är man hungrig igen när säsong tre kommer.

  2. Jag blev glatt överraskad när jag såg den, vet inte vad jag hade väntat mig men det är en skön stämning i serien. Ser fram emot säsong 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s