Onsdagswhisky

Idag stod det fläskfilé med whiskysås på menyn. Smarrigt värre och eftersom näst intill hela min Glenfiddich 15y-flaska jag fick i julas gått åt till just matlagning så passade jag på att hälla upp en liten slurk till mig själv också, det gäller ju att passa på medan den finns kvar.  Och det smakade gott kan jag meddela. Trevligt mild och ”smooth” som dom säger i Skottland. Men ärligt talat så känner jag ingen större skillnad jämfört med  den vanliga 12-åriga Glenfiddichen, i alla fall nu när jag inte kan göra ett A-B test. Men fortfarande en mycket trevlig liten slurk wirre. Och allt detta till tonerna av Symphony X kalasplatta The divine wings of tragedy. Mumma!

7 svar till “Onsdagswhisky

 1. God whisky till en mycket trevlig platta dessutom! Glad att jag kunde inspirera dig lite till skivvalet. Själv är jag ju på strikt musikdiet… kanske skall synda lite. Gällande åldern på Glenfiddishen så är det vad jag kommer ihåg inte så stor skillnad på 12 och 15, men när man kom upp till 18-årig vill jag minnas att det var som en annan whisky. Väldigt god är den ju också, en av mina favvisar.

  • 18-åringen säger du? Får väl köpa den nästa gång när det är dags för Glenfiddich-inköp. Blir väl om ett par-tre år sådär. 😉

 2. Först är man i den åldern då man dricker whiskey (eventuellt med sodavatten) för att bli berusad. Sedan uppnår man den ålder då man börjar tycka att whiskey är gott. Sedan kommer åldern då ens whiskey går till matlagning istället.

  Hur känns det? Jag är snart 21 och ligger någonstans mellan de två första stadierna. Vill jag komma till det tredje?

  • Hur det känns? Förjävligt. Som ett kvitto på att man börjar bli gammal.
   Så håll dig borta från det tredje stadiet och njut av stadie två. 🙂

   • Stadie 2 är bäst! Där är jag kvar när jag väl plockar fram flaskan… Om man nu räknar bort Whiskysenapen då.

     • Jag tycker ju förstås om whiskeysås. Men då brukar jag stjäla av sambons billiga skitwhiskey / burbon, vad det nu är. Det får man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s