Mysigt pusselspel

Jag har i helgen spelat och klarat Machinarium. Ett mys-gulligt peka/klick/spel med ytterst välgjorda miljöer och pusselinslag.

Man intar rollen som den lilla roboten som blivit utslängd ur robotstaden. Han måste ta sig tillbaks in i staden igen för de dumma gangsterrobotarna har tillfångatagit hans flickvän och dessutom satt henne till att laga mat åt dem. Dessutom har de trakaserat flertalet av robotstadens invånare och under äventyrets gång så hjälper man den ena roboten efter den andra med att återställa busarnas upptåg.

Pusslen är ibland så avancerade att man utan det inbyggda och mycket välfungerande hint-systemet hade varit chanslös. Styrningen kan stundtals vara frustrerande, men med tanke på att det är ett flash-baserat spel så fungerar det över förväntan.

Hade jag fått önska mig något, så hade det varit att spelet skulle fått vara lite längre. Men med tanke på komplexiteten i pusslen så kan jag samtidigt förstå att det inte blev längre än vad det är.

Rekomenderas istället för OS!!

Detta bildspel kräver JavaScript.

5 svar till “Mysigt pusselspel

  1. Peka-och-klicka-äventyr. Världens bästa spelform. Minns den tid då man blint kunde köpa spel från Lucasarts och man fick en höjdarupplevelse varje gång.

    Men ISTÄLLET för OS? Njae, som komplement till OS är nog mer min stil. OS är ju kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s