Engl re-cap

För ungefär två veckor sedan lämnade jag ju in min gitarrförstärkare på service. Jag ville tro att den lät trött och slö, men kunde inte riktigt avgöra om det var jag som spelade illa eller om det faktiskt var förstärkaren.

Då rören ändå var minst 10 år gamla så tyckte jag hursomhelst att det var liksom dags för en service ändå oavsett orsak. Sagt och gjort hamnade förstärkaren på spa. Dagen efter ringer förstärkardoktorn och delger diagnosen och vilka åtgärder som vidtagits:

”-Rören var HELT slut och när jag decaymätte lytarna så fanns det inget kvar.”

Visst, ”whatever you are talking about there for ya” tänkte jag.

”-Hursom, allt är bytt och du kan hämta den när du vill.”

När jag kommer dit dagen efter står min stärkare precis där jag lämnade den, plockade upp gitarren och pluggade in… Min Engl har aldrig låtit på det viset förut… Jag hörde varenda plektrumnyans och varenda sträng trots kraftig distortion. Det här är för drastiskt för att bara svälja så jag bestämde mig för att köra brutaltestet; rent ljud, gitarr med hi-outputmickar och slå an ett öppet Em, hårt. Helt plötsligt fick jag uppleva en fast bas som min lilla Engl inte någon gång tidigare kunnat uppbringa.

Jag var nöjd. Så nöjd att jag blev kvar där och diskuterade förstärkare, musik och livsåskådningar såpass länge att jag närapå missade middagen hemma hos mor och far. Det var de mest välspenderade 1500kr på länge.

Glad förstärkare

2 svar till “Engl re-cap

    • Den har alltid gått till 11… Men jag borde faktiskt fixa till så det står 11 vid rattarna också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s