Lyssnat lite på ELACs 407:or

Var och hälsade på hos en lokal Hifi-handlare häromdagen. Var där med farsan för han skulle klämma lite på några DACar han eventuellt är intresserad utav. Men självklart så passade jag på att provlyssna lite på ELACs nya golvare i den färska 400-serien. Tyvärr så blev det ingen långlyssning men ändå tillräckligt för att inse att 407:orna är ett par rejäla smällkarameller till högtalare. Små, smidiga och snygga talare som målar upp en STOR ljudbild helt utan tendenser till jobbig diskant (är grymt allergisk mot det). Jag antar att den nya JET 5-diskanten har mycket med det att göra. 30000kr känns i det här fallet som ett mycket bra pris i förhållande till vad man får. Nu saknas bara den där lotto-vinsten så att man kan göra slag i saken.

11 svar till “Lyssnat lite på ELACs 407:or

 1. Du lämnade kreditkortet hemma alltså? Orutinerat skulle jag säga, du hade ju kunnat ha två stycken diskanter som går lätt att pilla sönder hemma vi det här laget…

 2. Oh. Det var ett tag sen jag tillät mig en sån utsvävning. Vet inte om jag vågar, faktiskt.
  Jag är nöjd med mina Dynaudio Focus 220, men eftersom de har lite tid på nacken är jag lite rädd för vad en provlyssning på nyare talare skulle innebära. Har inte råd eller att byta nu… 🙂

  • Förstår att du är nöjd med dina ”Dynisar”, hade nog inte bytt jag heller. Men jag tycker nog ändå att du ska ta dig till en Hifi-handlare någon dag och lyssna på lite högtalare. Det är kul att bara lyssna. Och gratis. 🙂

 3. Befinner mig nog i samma sits som Chief, man vågar inte riktigt ta sig ut för lite provlyssning, risken är för stor att man släpar hem ett par nya burkar som dessutom riskerar att ruinera en 🙂

 4. I somras var jag och lyssnade på en sub (en Velodyne SPL-800 Ultra) som jag vill ha för att komplettera mina Focal Chorus 806. Jag hade inte med mig någon egen musik men jag vet att de har väldigt blandad musik i butiken så brukar det inte behövas. Subben lät riktigt trevligt och jag sa att jag skulle återkomma med lite egen musik och eventuellt fråga om hemlån.

  Men jag återvände aldrig eftersom jag blev sjuk kommande helgen. Sedan pajade skivspelaren hemma. Så jag måste säga att det var bra att jag inte återvände för jag hade kanske köpt den där subben annars.

  Men någon dag skall jag lägga vantarna på den!

  • Det förstår jag, Velodyne gör trevliga grejer. Och Focal gör ju finfina högtalare dom med. Speciellt Chorus-serien som är en personlig favorit, inte minst utseendemässigt.

 5. I lördags var jag med en kompis på ågrens hifi. Kompisen skulle köpa hörlurar så jag passade på att lyssna på subwoofers, men det blev det inte så mycket av för jag lyssnade istället på högtalare. Ett par Elac 207 fastnade jag för. Makalöst bra var dom, 20 000 kronor vill de ha för paret.

  Om jag hade haft 200 000kr på bankkontot så hade jag garanterat köpt dem. Nu har jag inte så mycket pengar så då fick jag snällt tjuvlyssna. Men en sak är säker, jag har aldrig hört Judas Priest låta så bra. Speciellt inte då vi fick höra Defenders of the Faith (dvs samma skiva) på ett par AudioVector och där lät det verkligen inte bra. Fick extremt ont i öronen av den vassa diskanten.

  • Har ägt ett par Audiovector och vet precis hur det är. Låter underbart till mycket musik men som förmedlare av hårdrock passar dom inte.

   Är du säker på att det var ett par 207 och inte ett par 247 som du lyssnade på? 207 kostade nämligen runt 10k innan dom utgick ur sortimentet. Oavsett så låter det mesta från Elac väldigt bra tycker jag. Och med nya 400-serien och 240 Black Edition så har dom lyckats extra bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s