Aftermath installerad

Aftermathen har blivit installerad.

Jag har ju tidigare tyckt att mitt ljud har varit lite sloppy i botten, vilket till stor del rensades upp av den förstärkarservice jag gjorde, men bytet till den här micken… det var något i hästväg. Det riktigt känns när man spelar att jag har en ny mick! Den är hur tajt som helst och en omedelbarhet som återigen fick mig att ifrågasätta vad sjutton jag har hållit på med i 20 år… Det där inbyggda ”svänget” man har i plektrumhanden fick jag genast fila bort för det hördes direkt att det inte var helt tajt. Med denna mick skall det spelas metronomtajt, annars hörs det…

Jag upplever att den medger lite mindre dist än min Parallel Axis som satt där innan, samt att den har lite mindre botten, men det tar den igen i strängseparation, tydlighet och BRUTAL attack!

Jag hade lite tankar på att pilla och dona med coil taps och liknande, men beslöt mig för att den här gitarren går till 11. Jag nöjde mig med en liten ”bonna”-modd och vände micken rent fysiskt så att stall och hals spelar ur fas med varandra i mittläget, vilket faktiskt gav ett riktigt coolt distat ljud. Nu återstår bara att se om det skapar lustiga problem tillsammans med andra gitarrister..

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 svar till “Aftermath installerad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s