Strålande Star Wars-nyheter

Igår så avslöjades det att filmmusikmästaren John Williams skall göra musiken till den kommande Star Wars-trilogin. Vilket kanske inte är så spektakulärt egentligen eftersom det är svårt att se någon annan ta över det jobbet, iallafall så länge Herr Williams lever. Men det känns ändå betryggande att han är ombord och kan börja fila på en ny Imperial March eller Duel of the Fates så att den nya trilogin kan knytas ihop, iallafall musikaliskt, med dom två andra trilogierna.

Men som om inte det vore nog så ska den nya trilogin inte använda sig av så mycket green-screen som prequel-trilogin gjorde och mer utav riktiga praktiska effekter blandat med CGI. Vilket jag tycker är helt rätt väg att gå. Bygg på arvet från den första Star Wars-trilogin där riktiga modeller och kulisser skapade ett levande universum långt ifrån prequel-trilogins livlösa korridorer och fult datoranimerade boskap vars enda syfte var att leverera pruttskämt.

I och med detta så höjs mina förväntningar och jag hoppas verkligen att JJ Abrams och hans manskap kommer att leverera något som får min Star Wars-puls att komma igång igen.

star-wars-episode-iv

2 svar till “Strålande Star Wars-nyheter

  1. Detta fick mitt sedan länge döda Star Wars hjärta att börja pumpa igen. Star Wars hjärtat fick stroke när ewokerna dök upp i ”Jedins återkomst” och stannade helt när Jar Jar Binks dök upp i de senare urusla värdelösa Star Wars filmerna. De två senaste Star Trek filmerna smiskade fullständigt de senare Star Wars filmerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s