Semestern är slut… (En Mazda släpper ut…)

Ja, den är otvivelaktigt över. Jobbet löper på precis som innan man gick på ”bete”, och inget i stort har förändrats sett till den biten.

Däremot har det skett en hel del på hemma fronten, positionerna har flyttats fram gällande flera husprojekt, heliflottan har utökats (återigen) och min följetång med bilstrul har fått ett nytt kapitel.

Får se vad jag orkar med att skriva om framöver, men jag hoppas att åtminstone kunna stoltsera med ett inläggsförhållande av 1/20 ställt mot Galacticmutilator. 🙂

Vi kan ju åtminstone börja med bilen…

 

Kapitel 44: En Mazda släpper ut magen.

Två veckor in på semestern så fick jag ett infall att åka och provköra en Alfa Romeo 159 2,0JTD SW med automatlåda och fullsketen med extrautrustning. Min fru och mina två barn var inte odelad negativa till detta varpå vi åkte till ”familjens” bilhandlare och lånade nycklarna till denna trevliga bil. Man kan ju börja med att säga att läderklädsel, A/C, startknapp och automatlåda är fina saker att ha i en bil. Vi satte av längs en kurvig väg i dåligt skick och satt och samtalade medan vi körde. Det var trevligt, för i denna bil behövde vi inte höja våra röster för att överrösta bilen. Jag satt nästan och viskade till barnen i baksätet, och de hörde vad jag sa utan problem, jag tittade ned på hastighetsmätaren och såg att vi körde i 80km/h. Redan där hade vi överträffat Mazdan med hästlängder… Vi körde vidare och jag fick höra både ett och tre hyllningsrop från baksätet: -”DET ÄR JÄTTETYST!!” ; -”KÖPER DU INTE DEN HÄR BILEN KOMMER JAG ALDRIG VARA DIN VÄN MER!!” etc..

Denna glädje över att åka Alfa Romeo som barnen uppvisade ledde till att vi faktiskt funderade på att byta in Mazdan. Vi jämförde försäkringar och skatter och driftskostnader och det visade sig att  Alfan bara var marginellt dyrare, knappt alls faktiskt. I en vecka gick vi i dessa tankar innan vi slutligen lät det ekonomiska förnuftet sätta våra fötter fast på marken. Det är aldrig billigt att byta bil.

Därmed är jag inte längre vän med min son, bilköpet lades på is, och jag åkte genast och besiktigade vår sushi-wagon. Mazdan är ju trots att en bra bil, driftsäker och stadig. Eller? …

Efter besiktningen var det precis som om bilen släppte ut magen efter att ha dragit in den under hela sommaren… BLEEURGGHHH!! Allt den hade hållit inne med under sommaren kom samtidigt. Hjullagren började skrika, A/C:n är tydligen trasig igen och smygpunka på bakdäcken. Nu vågar jag inte köra bilen längre för jag VET hur ett trasigt lager kan förstöra det mesta kring sig. Och när det väl börjar skrika, då är det bannemig inte långt kvar. Nu får således gamla silverninjan skämmas på parkeringen hemma tills den får komma till sjukan, för naturligtvis så är det semestertider fortfarande, så det finns inga tider på verkstan, vilket gör att jag måste ha hennes bil om jag inte vill veckopendla till jobbet vilket i förlängningen leder till att frun får cykla och åka buss.

Jag vet inte riktigt vad sensmoralen är i historien, men jag vet att jag ångrar att vi inte köpte Alfan då vi pratade om det… Nu blir nog inbytesvärdet inte lika generöst längre.

2 svar till “Semestern är slut… (En Mazda släpper ut…)

    • Äsch, vi får laga skiten som vanligt och köpa en Alfa om ett par år när barnen inte repar den så jävligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s