Litet instrumentalt musiktips

För ett par månader sedan skaffade jag The Migration, den senaste skivan med gruppen Scale the Summit. Jag hade inte hört något med dessa fyra herrar innan men fastnade efter att ha lyssnat på lite smakprov på das computernetz så det var inte så mycket att göra mer än att köpa plattan.

Skala banan

Är väl ingen större kännare av instrumental musik men i mina öron så är Scale the Summit inte lika någon av dom grupper jag lyssnat på innan. Dom är inte lika hårt tekniska och meckiga som t.ex Blotted Science, inte fusion som Tribal Tech eller lika proggigt crazy som Liquid Tension Experiment. Scale the Summit är liksom lite mer åt det lugna och drömska hållet och deras musik handlar mer om stämningar. Detta är definitivt en grupp jag kommer att köpa fler plattor av i framtiden. Är det någon som kanske har tips på andra bra instrumentala grupper förresten?

Annonser

4 svar till “Litet instrumentalt musiktips

  1. Scale the Summit får kollas upp nogrannare. har lyssnat på dem förut men egentligen aldrig gett dem chansen riktigt.

    Annan instumentell musik… Animals as Leaders växer på en faktiskt. Testa dem.

  2. För egen del är det nog Ufomammut som hamnar i spelaren när det kommer till mer instrumentalt. Fick just en skiva som ligger på första genomspelningen nu som kanske inte är helt instrumental, men nära nog. Ett Italienskt gäng vid namn Fangs of The Molossus. Än så länge ganska ok. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s