Gears of War – The Boardgame: Victory!

Seger!

I helgen så tvingade vi äntligen Locust ner på knä och klarade första banan i brädspelsversionen av Gears Of War. Tre försök tog det och det såg under långa stunder mörkt ut även den här gången men till slut så gick det. Kanske berodde det på att vi den här gången var fyra spelare eller att vi halvfuskade en liten, liten gnutta men det spelar egentligen ingen roll. Vi klarade det, lagarbetet lönade sig, alla drog sitt strå i stacken och sköt skiten ur Boomers, Drones och Wretches. Härligt.

Detta var alltså tredje gången som det spelades Gears Of War – The Boardgame och efter en lite trevande första omgång (vilket man ju alltid får räkna med) så håller jag spelet mycket högt. Visst, spelet är väl så kallad ”Ameritrash” i sin allra renaste form med mycket fokus på själva temat och en stor dos slump men jag gillar det som fanken ändå, oavsett vad brädspelspurister tycker och tänker.  Jag har alltid haft en svaghet för spel där man samarbetar och Gears Of War gör mig otroligt sugen på att skaffa fler brädspel där fokus är lagt på att man som grupp skall försöka att slå spelet istället för att man själv ska stå som ensam segrare.

Nu blir det att vila brädspelshjärnan en stund, ladda batterierna och sedan rusa in med full kraft i bana 2. Förhoppningsvis så krävs det inte tre försök för att klara den uppgiften.

Annonser

6 svar till “Gears of War – The Boardgame: Victory!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s