Äkta hårdrocksöl

Det finns hårdrocksöl och så finns det riktig jävla metal-up-you-ass hårdrocksöl. TRVE Brewing i Colorado brygger öl som definitivt tillhör den senare kategorin. Ingen fånig cash-in á la Kaltenberg Organic med andra etiketter som Motörhead Bastards Lager (eller om den kanske var Kiss Destroyer öl) utan öl som är bryggd av kärlek till öl och Metal. Jag menar, titta bara på de här fyra fantastiska skönheterna till flaskor:

metalöl

Det är ju nästan så att man blir tårögd. Tänk att få sitta i soffan med tonerna av Absu dönande ur högtalarna och smutta lite lätt på en Eastern Candle Ale. Tyvärr så lär detta vara näst intill omöjligt då TRVE Brewings produkter endast finns tillgängliga i Colorado. Kanske dags att bryta med Sverige och flytta till USA?

Spana förresten in ett par låtar med doom/sludge/metal-gubbarna i Black Sleep of Kali där TRVE Brewing har haft med ett finger i spelet. Inte vanligtvis min kopp te när det gäller genre men det här svarta fåret föll mig i smaken.

2 svar till “Äkta hårdrocksöl

  1. Rätt ska vara rätt det är Motorhead ölen som de bytt etikett på från kaltenberg. KISS Destroyer ölen är god om man gillar lätt drycken öl. Tröttsamt att alltid KISS ska bära hundhuvudet medan andra band verkar fridlysta i press och media. Motorhead är ett av de, Motorhead har öl, snus, rött vin, vitt vin, rose vin säljer Lemmy dockor, biografier och har så mkt merch att till och med Gene är grön av avund. Men Gene Simmons och KISS är kalla hårda kapitalister medan Lemmy och Motorhead är goa gubbar. Kan den möjligtvis vara så att Gene och KISS är ärliga i sin uppsåt och inte försöker dölja det i flosker e.t.c. oavsett om man vill eller inte att driva ett större band på internationell nivå är en företags verksamhet varken man vill eller inte pengarna ska in för att kunna bekosta turne´r skivinspelningar, scenshow e.t.c. Men läser man svensk mainstream press får man känslan av att enligt de ”goa gubbar” som Iron Maiden, Ozzy och Motorhead bedriver välgörenhet och inte alls vill tjäna pengar på sin verksamhet. Medan KISS är onda kapitalister? Nämner du för någon att Ozzy´s sånginsats inte var hundra så får du till svar av gemene man ett lätt skratt Ozzy är Ozzy så är den saken av världen.

    • Ok, då var det som jag mindes det. Och jag håller med dig, förstår inte varför t.ex. Motörhead som mer eller mindre sålt sig totalt och sätter sin logga på snart vilken produkt som helst ”kommer undan” med det. Alla gör ju det för att tjäna pengar så alla borde ju behandlas lika, oavsett om dom heter AC/DC, KISS eller Motörhead.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s