Den där nya Opeth-låten

Jo jag får väl tycka till lite grann om den. Opeth är ändå ett av de band som jag gillat mest genom åren. Framförallt de tidiga skivorna fram t.o.m Blackwater Park som enligt mig är något av det bästa som har Sverige som ursprungsland. På senare tid så har mitt intresse för Opeth konstant mattats av men jag var en av dom få(?) som gillade Heritage och låten Cusp of Eternity från kommande Pale Communion är riktigt skön tycker jag. Det gungar på bra och visar med stor tydlighet att det Opeth som finns idag har ändrats ganska markant mot det gamla Opeth, ”mitt” Opeth. Men ändå, jag gillar det nya, mer proggiga och man hör ju att det fortfarande är Opeth.

Jag kommer definitivt att köpa Pale Communion när skivan väl landar i butikerna och kan nog faktiskt sträcka mig och säga att jag ser fram emot den. Trots ett omslag som jag inte riktigt kommer överens med. Kanske blir det skillnad när man väl sitter med skivan i hand men just nu så tycker jag att Opeth tillsammans med Travis Smith borde kommit fram till något bättre.

2 svar till “Den där nya Opeth-låten

  1. Det är klart det låter som Opeth. Men inte alls som det Opeth jag började lyssna på för en herrans massa år sedan. Och det är klart att musiker utvecklas över åren, men hade det här varit det första jag hörde med Opeth, så hade de aldrig fått åka med brevbäraren hem till mig. Jag tycker det är tråkigt och pretto. Pretto på det där fantasilösa viset… Dessutom så har jag aldrig gillar hans rena sångröst, och nu när den är där hela tiden så blir det lite ytterligare tråkigt… Jag gillart inte, och förmodligen blir Heritage det sista som Opeth säljer till mig. Charmen och humorn i musiken är borta och har ersatts med hans intetsägande sångröst och mindre dist på gitarrerna…

    • Ja betydligt mer pretto och mindre charmigt har det blivit ju mer åren gått men jag tycker att det fortfarande är tillräckligt intressant för ett köp. Men visst, det börjar närma sig gränsen även för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s