Nygammal CD-spelare

Jaha ja. Efter att ha slängt både en Sony CD av lite finare slag och en Harman Kardon på tippen för några år sedan så var det alltså dags igen att knö in en renodlad CD-spelare i stereobänken. Den här gången blev det lite utav en svensk klassiker som fick ett nytt hem, nämligen S.A.Ts CDfix. S.A.T som nu för tiden är mest känt som Bladelius och hifiprodukter som ofta kostar en väldans massa stålar.

CDfixen har jag fått utav farsgubben som gick och köpte sig en begagnad Bladelius Gondul för några veckor sedan. Gondul är en riktig best på en sådär 16-17kg som kan spela CD, SACD och DVD-Audio. CDfixen är lite mer modest men väger ändå in på ganska rejäla 10kg. Dock så är CDfix insida väldigt spartansk och det mesta är luft men vafan, den ser bra ut och spelar CD-skivor med bravur. Dessutom så är den 14 år gammal och gratis så så höga krav ska man väl inte ha antar jag.

Premiärskiva i spelaren blev faktiskt Ayreons senaste skiva The theory of everything. Jag är dokumenterat stort fan av tidiga Ayreon men har inte varit särskilt imponerad av det som Arjen och Ayreon släppt på senare år. Men när Ginza sålde finversionen av The theory of everything för 199kr så kunde jag faktiskt inte motstå frestelsen. Och skivan har överraskat mig väldigt positivt. Det känns som om att Arjen har anammat det gamla hederliga talesättet ”less is more” och gjort en mer avskalad skiva där färre sångare fått mer att göra och alla är inte rekryterade enbart efter popularitet utan av vad dom presterar. Sedan så är det ju aldrig fel att lyssna på när Ed Warby går loss bakom trummorna.

Och ja just det, höll ju på att glömma det bästa med hela spelaren: fjärren. En riktigt rejäl klump gjord i aluminium. SÅ skall en fjärrkontroll se ut.

10 svar till “Nygammal CD-spelare

 1. Tillbaka på jobbet och åter i kontakt med en nätuppkoppling!!
  En rejäl fjärr är ju nästan halva nöjet med lyssningen. Och bara att veta att sakerna väger ordentligt ger ju sinnesfrid. Bra för dig där!

   • Cryptopsy liter skit i spelare under 10kg… Får väl hoppas att Telias lilla kompensation ligger i brevlådan idag då, så man kan få åtminstone en liten smak av civilisation även hemma efter snart en vecka…

     • Jodå, bara det att mitt abonnemang endast har 0,5GB innan det börja rulla dollartecken hos Telia… Men jag har använt det så sedan i onsdags. Det svåra är att hålla nere datamängden eftersom datorer och all mjukvara helt plötsligt får för sig att nästa version måste tankas ned just nu utan att meddela sig först…

  • Tjena!

   Nej jag vet tyvärr ingen just nu. Ett tips kan ju vara Hificonsult.se som brukar få in lite gamla S.A.T och Bladelius-grejer emellanåt.

   Jag säljer inte min. Inte just nu iaf. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s