Rymdfilm är bäst

Och det tycker antagligen Herr Henrik Tornberg också. Han är hjärnan bakom den utomjordiskt intressanta bloggen som heter just så: Rymdfilm. En mängd recensioner och annat intressant om allt som har med film fylld med rymdskepp, aliens och fjärran galaxer att göra. Hög rekommendation skickas genom närmsta teleporter.

Personligen så har jag ingen solklar favorit-rymdfilm men om jag på rak arm, utan att tänka igenom det särskilt mycket, ska lista några bra filmer i genren så blir det följande fem:

  1. The Empire Strikes Back. Ok då, jag har en favorit. Überbäst i Star Wars-trilogin, full med äventyr och intressanta karaktärer. När Rymdimperiet slår tillbaka sätter man sig och tittar med andakt.
  2.  Starship Troopers. Satiriskt rymdkrig där kroppsdelar flyger och gigantiska insekter blir sprängda i luften. En av regissör Paul Verhoevens absolut bästa.
  3. Alien. Skrämde livet ur mig som 12-åring. Ett mästerverk som visar hur man bäst bygger upp en stämning och spänning som väldigt få filmer kommer i närheten av. Se och lär Alien vs Predator-filmer.
  4. Event Horizon. Kanske inte en fantastiskt bra film egentligen men jag gillar den ändå. Stort rymdskepp blir skådeplats för en expedition som går sådär.
  5. Predator. Väldigt lite rymd för att vara en rymdfilm men när Arnold & co blir jagade av en av filmhistoriens mest klassiska utomjordingar så spelar det mindre roll. Machoaction blir inte så mycket bättre än så här.

spaceships

7 svar till “Rymdfilm är bäst

  1. Silent Running är en mysig film, gjord på 70-talet då många bra sci fi-filmer kunde göras utan att Hollywood ställde block buster-krav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s