Torsdagstungt

Abysmal Dawn släppte för inte särskilt längesedan sitt nya album Obsolescence. Till min stora glädje då föregångarna Leveling the plane of existence och Programmed to consume är två av mina stora favoriter inom modern amerikansk dödsmetall. Bandet har ett trevligt sound där dom blandat upp det klassiskt tunga, hårda och manglande med ett skönt melodisinne och i vissa stunder så påminner jänkarna faktiskt om Dissection.

Lagom till släppet av nya skivan så gjorde gruppen en video till skivans riktiga ”tungis”: Inanimate.

Låten är ett jättebra exempel på hur en bra ”tungis” skall vara tycker jag. Ett minimum av riff utgör grunden och trummorna hjälper bara till med att hålla tugget igång. Och framförallt: det går knappt att hålla sig från att nicka med i låten. Det finns ju ett gäng sådana här låtar genom metalhistorien men bara för att jag tänkte komma med exempel så kommer jag inte på någon. Med det kanske det finns andra som kan hjälp mig med?

Slutligen. På tal om tungt, så vill jag bara påminna om att det idag är stoutens dag. Så glöm inte att se till att ha en trevlig representant av denna ytterst mysiga ölstil hemma ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s