Ändringar i ljudanläggningen

Jag är trött på att ha en massa sladdar och högtalare överallt i vardagsrummet. Antagligen har det med åldern att göra eftersom jag även har märkt att jag på senare tid lyssnat mer och mer på musik som jag gillade när jag växte upp samt känner att behovet att hitta ny musik minskar. När det gäller hur filmljudet är här hemma så har jag som sagt tröttnat på allt som ligger/sitter/står och skräpar och tar plats. En ren stereo är däremot trevligt och något jag vill ha kvar men filmljud är alltså inte lika viktigt. Detta har lett till att det införskaffats en så kallad soundbar till vardagsrummet som ersätter bakhögtalare, center, subwoofer (till viss del) och på sikt även min Rotel-receiver som just nu får vara kvar och spela musik och enbart det. Roteln kommer förhoppningsvis ganska snart ersättas av en ren stereoförstärkare som t.ex. Rotels egna RA-1570.

När det gäller soundbar så föll valet på en Yamaha YSP-4300 som var väldigt lätt att installera men som var ganska mycket större än jag hade väntat mig, men den ger ändå ger ett ganska så smutt intryck där den ligger på stereobänken. Till sin hjälp har den en liten smidig trådlös subwoofer. Ljudet är helt ok men jag har ännu inte riktigt hårdtestat med något fett DTS-HD Master Audio ljudspår så det återstår att se vad den egentligen går för. Men det är ju Yamaha och de har ju alltid kvalitet på sina grejer så jag borde bli nöjd.

Grejerna som blev över vet jag inte riktigt vad jag skall göra med. Någon som vill köpa? Det finns en center från B&W, surroundhögtalare från Audiovector samt en subwoofer från Velodyne up for grabs.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

8 svar till “Ändringar i ljudanläggningen

    • Som med film tycker jag dvs helt ok. En soundbar kan naturligtvis inte slå ljudet från ett riktigt 5.1-system men som en utrymmessparande kompromiss gör den mig väldigt nöjd.

    • Jag har länge funderat på att köpa mig en ljudlimpa men ännu inte slagit slag i saken eftersom jag har lite roligare saker som jag vill ha (som en touringcykel t ex). Jag hade dock ett litet och dåligt 5.1-system som jag tyckte fungerade utmärkt till tv-spel och jag inbillar mig att de flesta ljudlimporna skuile vara bättre. Men det beror väl som med det mesta andra om hur kräsen man är med ljudet.

      • Limpan slår helt klart inte grejerna jag hade innan men som ett smidigare substitut så tycker jag att den funkar jättebra. Blir ju inte samma grej när surroundet skall simuleras med hjälp att ljud som studsar på väggar. Så ja, det har väldigt mycket att göra med hur kräsen man är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s