Tempel Brygghus x2

Tempel Brygghus är ett bryggeri som har sitt ursprung i Västerås med som sedan några år tillbaka ligger i Uppsala. Tempel utmärker sig ganska rejält mot landets övriga bryggerier då det enbart produceras suröl i deras lokaler (som för övrigt delas med Jackdaw Brewery). Suröl som enligt bryggeriet själva är ”naturligt syrad med de mikrobiella kulturer som finns på maltkärnorna”.I början av denna månaden så lanserades två av Tempels öl för första gången i Systembolagets lokala sortiment plus webdepå och går därför att beställa till vilken butik som helst i landet. Och eftersom den möjligheten nu fanns så var jag såklart inte sen att beställa hem en flaska av varje öl för man är ju inte direkt bortskämd med suröl här i Sverige.

Först ut att testas var en öl som har en av de snyggaste etiketterna jag sett på länge: Gehenna. En öl som utöver att ha en snygg etikett även luktade…ost. Japp. Ost. Inte vad man väntar sig direkt och doften blev efter ett tag ganska påträngande. Tur då att smaken var betydligt trevligare med sin ytterst påtagliga surhet och smak av gröna äpplen. Gehenna är en mycket annorlunda öl, så annorlunda att jag faktiskt undrar om det är så här som den är tänkt att smaka. Och medan jag sitter och undrar så ger jag Gehenna betyget 3 halvsvajiga tempeltorn av 5. För trots den påträngande osten så fanns där någonstans en bra öl.

Den andra Tempel-ölen som avsmakades var den betydligt bättre Perdition som också fått en rejält snygg etikett. Eftersom Perdition är en stout så är den lite kraftigare och då den har efterlagrats i generösa mängder hallon så smakade det en hel del av just de bären. Mycket smaskigt även om det smög sig in lite ostdoft i den här ölen också. En mycket intressant upplevelse att testa surstout med hallonsmak och Perdition får 4 stabila tempeltorn av 5 i betyg.

Till sist vill jag göra en passning till Herr Hopmaestro som recenserar öl på Heavymetale.se. Han tyckte att det var passande att lyssna på Opeths platta Ghost of Perdition samtidigt som man smuttade på de här ölen. Och det är väl i och för sig inte helt fel men helt rätt blir det inte förrän man drar igång Angelcorpse-avkomman Perdition Temple. Så det så.

2 svar till “Tempel Brygghus x2

  1. I hear you brother! Jag ska dra på Perdition Temple när jag får tag på fler flaskor av just ölen Perdition för att fira. Den verkar gå hem i stugorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s