Tempel Brygghus x2 – nästa omgång

Tempel Brygghus i Uppsala trummar på med sina naturligt syrade öl och släppte för inte allt för länge sedan två nya öl i Systembolagets beställningssortiment. Den ena heter Isotonic och den andra går under namnet Ordained.

Fajur templururu

Som synes så är etikettkonsten även denna gång på topp och båda hade lätt kunnat passa som skivomslag. Och den här gången är det extra sant för Ordained som bryggs i samarbete med Uppsala-bandet Usurpress, hade den där skräckängeln på omslaget till sin senaste skiva som heter…OrdainedUsurpress som för övrigt består av bland annat så celebra medlemmar som Daniel Ekeroth (ex-Insision, Dellamorte) och Stefan Petterson som gormat i Black Metal-bandet Sportlov fast då under namnet Count Wassberg. Det ni.

Nog om detta, vad är då detta för öl? Isotonic är en så kallad Gose (uppkallad efter den tyska byn Goslar) vilket kortfattat är ett syrat veteöl som får en unik karaktär på grund av att man tillsätter koriander och salt. Jag uppskattade denna syrliga och friska öl, som dessutom ligger på behagliga 4.5%ABV, och den får 3+/5 i betyg.

Ordained är också en skapelse med låg alkoholhalt (4.5%) men klassas istället som en Berliner Weisse. Alltså ett veteöl som är syrat med lactobaciller, som vilket i detta fall har fått gotta till sig på kinesiskt gunpowder-te som enligt bryggeriet ger ”en gräsig avslutning med friska, örtiga toner”. Och jag kan inte göra annat än att hålla med. Ordained är uppfriskande och ytterst trevligt att smutta i sig och får även det en stark 3:a i betyg.

Tack för det goda ölet Tempel Brygghus. Jag ser fram emot att få smaka fler av era öl i framtiden. Nu tackar jag för mig med en liten klämmig sång av och med Usurpress.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s