SR P2 bjuder på allmänbildning

En uppmaning om du har det minsta intresse av ljudkvalité och vad det är du egentligen lyssnar på: lyssna på programmet Vad är det som låter? som sänds i Sveriges Radio Program 2. Och då framförallt det andra programmet i serien som handlar om Loudness War och hur modern musik idag mastras sönder och lämnas utan någon som helst dynamik.

Metal-genren är inget undantag och idag låter var och varannan skiva som släpps mycket sämre än vad den borde göra. Ett exempel på detta är Symphony X senaste skiva Underworld som rent musikaliskt är fantastisk men vars komplexa och avancerade arrangemang hade mått så otroligt mycket bättre av en mindre komprimerad och luftigare master. Enligt Dynamic Range Database så har skivan ett DR-värde av 5. Och det på en skala som går upp till 20. Icke godkänt.

Kanske lite för nördigt för gemene man men otroligt intressant och viktigt tycker jag och jag uppmanar som sagt alla som har en timma över att lyssna på Vad är det som låter?. Det är program som detta som gör att jag gladeligen betalar min radio- och tv-licens.

SR P2 Vad är det som låter?

loudness

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s