Den där nya Amon Amarth-låten

Amon Amarth är tydligen på gång med en nya skiva (Jomsviking) som kommer i slutet av mars och släppte idag ett första smakprov i form av låten First Kill med tillhörande video.

Det är bevisligen fortfarande vikingar, power metal-trummor och trallvänliga melodier som är gruppens grundpelare och jag börjar väl tycka att det börjar kännas något uttjatat. Förra skivan Deceiver of the Gods hade inte mycket till djup och blev trist ganska snabbt och nu verkar det alltså vara tredje gången som Amon Amarth tar den vinnande formeln från höjdarplattan Twilight of the Thunder God och spär ut den ytterligare.

Amon Amarth har väl knappast gjort något anspråk på att vara den hårdaste gruppen på jorden men när de under senare år slipat ner alla tendenser till vassa kanter från sin en gång så trevliga musik så tycker i alla fall jag att det blir lite fadd smak på det hela. Men ja, klämmigt och medryckande är det, det måste erkännas. Men fasen var nära de är att snart kunna klassas som 100% svennemetal och det är ju något som mitt inre elitistiska rövhål inte riktigt klarar av att hantera. Lite cred har de dock kvar då de plockat in ingen mindre än Tobben från Cut-Up att bonka skinn. Det är alltid ett plus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s