Anfäkta och anamma Tintin!

Igår så fick man då äntligen sett Tintins Äventyr: Enhörningens hemlighet. Och den var bra, mycket bra t.o.m. Steven Spielberg och Peter Jackson bjuder på non-stop action och när filmen har slutat så är man nästan andfådd. Det första som slår en när man börjar titta är hur satans snygg filmen är. Allt är helt galet bra gjort och hela filmen är en enda stor kraftuppvisning på det audiovisuella planet. Fast det audiovisuella godiset börjat faktiskt redan innan filmen har börjat för förtexterna är mycket smakfullt  gjorda och akompanjerade av en grym musiksnutt signerad John Williams.

Så långt allt bra men filmen har tyvärr också lite brister. För det första så är filmen ibland ganska osammanhängande och saker bara händer utan någon egentlig förklaring. Och sedan så är det lite för mycket logiska luckor i filmen som i alla fall jag störde mig lite på när jag tittade. Det är i och för sig möjligt att man hänger med bättre om man ser filmen en andra gång för tempot är oftast obönhörligt rappt. Men annars har jag faktiskt inte så mycket att klaga på.  Ljud och bild är som sagt fantastiskt bra, humorn är alltid närvarande och rollerna spelas övertygande av alla inblandade och ibland så tänker man inte ens på att det är en animerad film man sitter och tittar på.

Som gammalt Tintin-fan är jag mycket nöjd med den här filmen (även om jag kan tänka mig att dom riktiga Tintin-puristerna kanske inte håller med) och kan med gott samvete ge filmen en klockren 4:a av 5 i betyg.

3 svar till “Anfäkta och anamma Tintin!

  1. De har verkligen fått till artworken i den här filmen. Gillar det skarpt!
    Kul att du gillade filmen! Har stora förväntningar.

    • Sådär! Nu har även jag sett på Tintin. Jag känner mig mer generös än vad min gode kompanjon var. På det stora hela så var det här i mina ögon en helt fantastisk film med ytterst lite eller inget att klaga på. 9/10 i betyg, så det blir ett steg upp på pinnen i betygsskalan.

      • Se där ja. Kul att du gillade den, och t.o.m mer än mig. Det trodde jag faktiskt inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s